6. Mai 2007

Omfördelningsbluff? Linder slår tillbaka

Svenska Dagladets antagligen obunden moderate politiske chefredaktör PJ Anders Linder går till hårt angrepp mot socialdemokraterna. Och han tror sig bevisa att allt snack om en orättvis omfördelning är inte sant och att sossarna till och med ljuger.

Slopandet av förmögenhetsskatten är bara en liten del av BNP, höjningen av reavinstskatten kommer i längden att drabba främst de som bor i dyra villor mm mm.

PJ Anders, du ligger inte helt fel. Jag betecknas som höginkomsttagare i detta land utan att ens ha en chans att köpa hus i Danderyd och ha en sommarstuga i Skåne som ägs av ett skalbolag på Jersey. Gränsen för höginkomsttagare är jämfört med andra länder löjligt låg och det har den nya arbetarregeringen inte ändrat någonting på. Än.

Sen vet herr Linder kanske att politiker, inte bara röda utan också blåa och de som gillar andra färger, alltid spetsar till saker.

Fakum är ändå att regeringens skatteändringar kommer att leda till an avsevärt ökning av realinkomster just för höghöginkomsttagarna från och med årsskiftet och jag förstår att många av dem kommer att fira nyår med en extra flaska champagne och en extra burk rysk kaviar. De gynnas defintivt mest och det har inte bara sossarna påstådd utan också ekonomer som jobbar på landets banker. Du borde läsa konkurrenten DN:s artiklar som inte kan beskyllas för rött propaganda.

Även i din egen tidning har professor John Hassler, nationalekonom på Stockholms universitet sagt ang slopandet av fastighetsskatten: -Det här beslutet är fel på två sätt, ekonomin fungerar sämre samtidigt som det gynnar dem som redan har det bra. (4 april 2007)

Linders artikel är inget annat än propaganda från den andra sidan och inte i närheten av en objektiv analys.

1 Kommentar:

Guldfisken hat gesagt…

Och de har bara påbörjat sin mandatperiod. Frågan är var det kommer att sluta?