6. Mai 2007

Skandal: Landslagsmatch inte på TV

I går eftermiddags spelade Sverige sin första EM-kvalmatch borta mot Italien. Jag kollade alla papperstidningar, gick ut på nätet, videotext mm och hittade ingenting. Några timmar före matchen (kl 15) såg jag att Svenska fotbollsförbundet åtminstone lagt ut tiden när matchen börjar.

Fotboll. Tipslördag på TV 4, den så kallade fotbollskanalen. Istället för landslaget som är är en av världens absolut bästa med medaljchans i årets VM visar de den allsvenska matchen mellan AIK och Helsingborg, två lag som ute i Europa inte uträtter mycket för att inte säga ingenting. När var ett allsvenskt herrlag senast i en europeisk kvartsfinal? Minns förstås IFK Göteborgs skrällseger i UEFA-cupen och Malmö FFs final i Europacupen mot Nottingham Forest, men det var för nåt år sen.

Tjejerna var ganska sura vad jag har hört och jag kan bara instämma. Om TV4 vill visa allsvenskan borde de kanske gett rättigheterna till SVT. Caroline Seger och Nilla Fischer gjorde målen och Sverige vann 2-0 borta mot Italien. Bra början på väg till EM i Finland 2009.

Keine Kommentare: