4. Mai 2007

Skottland, Skottland über alles

Nationalisterna har vunnit valet i Skottland efter 50 år av Labor.

Det kommer ändå inte att hända at Skottland bryter sig loss från unionen med England, Wales och Nordirland eftersom alla andra partier är emot detta.

Storbritanniens nästa prime minister efter skotten Tony Blair blir dock skotten Gordon Brown. Lokalvalen i England gav de konservativa Tories 40%. Just nu drar en konservativ våg över Europa. Det är blått och svart i stor utsträckning och man måste befara att även Frankrike fortfarande tenderar åt höger när de på söndag troligen väljer Ms Sarkozy till Chiracs efterträdare.

Tillbaka till Skottland. Eftersom jag kan räknas som hängiven deckarläsare med koll vill jag passa på att tipsa om Ian Rankins sjuttonde roman om Edinburgh-kommissarien John Rebus "I de dödas namn". Den är skitbra precis som alla andra delar i serien och slår ut de allra flesta svenska deckarförfattare, nej egentligen alla.

1 Kommentar:

Par Boman hat gesagt…

de grona aer foer oberoende, visserligen har de bara tvaa mandat. Libdems vill ha mer makt till skottland. Saa en oeverenskomelse om en folkomroestning aer inte omoejlig.

Daeremot kommer skottarna nog roesta emot SNP foerslag...