9. August 2007

Stureplanstjafs

Två sidor i DN om hur farligt det kan vara för tjejer att ta emot gratisdrinkar. Och Stureplan med dess spännande atmosfärriska blandning av rika och sköna, kriminella och kungliga gör ännu en gång rubriker.

Två män är anhållna för våldtäkt. Båda har nu häktats på sannolika skäl för våldtäkt, den starkaste graden av misstanke enligt svenskt lag.

Emma Fogelberg är 18. Hon säger: "Människor är oerhört trendiga och modemedvetna här och det finns en stark energi hos folk. Jag blir inspirerad av att gå på uteställerna längs Stureplan helt enkelt." Stackars Emma. Förhoppningsvis mognar hon när hon blir äldre och förstår att det finns andra värden som är viktigare i livet. Ett perfekt offer för killarna med de stora plånböckerna. Får jag bjuda dig på en drink, Emma, du är så vacker? Får se på vilket ställe och i vilket tillstånd Emma vaknar sen. Men kanske är just detta trendigt och om killarna har märkesunderkläder och kan man kanske se över detta.

Katrin Schulman, Sveriges succébloggare ("Nu har jag fått diaré också."), tycker inte att det är sant att killar utnyttjar tjejers drömmar om lyx och nöje. Alla som varnar är i hennes ögon "jävla feminister". Och det finns faktiskt tjejer som utnyttjar killar. Visst finns detta. Men inte våldtar flickor killar. Läs Märta Tikkanens klassiker "Män kan inte våldtas" om du läser något annat än Aftonbladet. Schulman är inget annat än ett slags förortsvariant på Paris Hilton, inget innehåll, bara yta.

Keine Kommentare: