14. August 2007

Sveriges VM-trupp

I kväll presenterade Thomas Dennerby Sveriges trupp för VM i Kina som börjar den 10 september.

Få överraskningar. Kristin Hammarström (Örebro) istället för den väntade Carola Söberg (Umeå) som lär bli ledsen. Och både Linda Forsberg och Madelaine Edlund. Med tanke på den visade formen de senaste veckorna är Edlund mer överraskande än "Foppa" som har verkligen krigat sig till en plats i laget.

Johan Esk tycker synd om Thomas Dennerby med tanke på generationsväxlingen han inte ville, men som han blev tvungen till efter Anna Sjöströms och framför allt Malin Moströms avgång och med tanke på alla skador som drabbat Carro Jönsson, Jossan Öqvist, Frida Nordin. Jag skulle ha nominerat Örebros anfallare Emelia Erixon, men även hon slet av korsbandet för några veckor sen.

Men Esk verkar inte se så fruktansvärt många damallsvenska matcher. Laget som Dennerby har nominerat har många utropstecken. Och stjärnorna som Marta eller Mosan som han saknar finns ändå: Hanna Ljungberg och Victoria Svensson. Och sedan hoppas jag på genombrottet för en lysande spelare med namn Lotta Schelin. Lotta har mycket gemensamt med Thierry Henry i spelet. Hon är lång, snabb och oerhört teknisk och spelar med stor elegans.

Vickan är alltid på hugget och jag verkligen beundrar denna kvinna och hennes järnvilja. Om Hanna tillfrisknar till 100% vilket man bara kan hoppas på, då blir det en stark anfallstrio. Och inhopparen Sara Johansson är så otroligt snabbt, bara Marta kan springa ännu snabbare i damallsvenskan.

Försvaret är i absoluta världsklass. Hanna Marklund är en av världens bästa backar och med Anna Paulsson och Sara Thunebro på kanterna kan det inte hända mycket. Innerback nummer två borde vara Karolina Westberg.

På mittfältet är det verkligen svårt att ersätta Malin Moström. Det går helt enkelt inte att överta hennes enorma utstrålning och betydelse. Spelmässigt finns det några som kommer nära, men det som saknas är spelaren och karaktären Moström som kunde lyfta hela laget.

Min startelva ser ut så här:

Sofia Lundgren,-,Sara Thunebro, Karolina Westberg, Hanna Marklund, Anna Paulsson,-,Frida Östberg, Nilla Fischer, Caroline Seger,-,Lotta Schelin, Hanna Ljungberg, Victoria Svensson.

Sen vet jag att Dennerby kommer att ersätta Lundgren med Lindahl och Paulsson med Östberg och att Therese Sjögran får en plats i mittfältet. Men tror att mitt lag skulle funka ganska bra ändå.

Såg Anna Paulsson i söndags mot Hammarby och vilken match hon gjorde!

Sen har man härliga offensiva avbytare som Sara Johansson och Therese Lundin. För att inte glömma Linda Forsberg som om man ger henne chansen kan göra sena mål som nyligen mot Bälinge...

Nej, Sverige kan gå långt, eller så gör de sorti redan i kvartsfinalen mot världsmästarna Tyskland. Men då gör de ändå en kanonmatch och kan verkligen skylle på dålig lottning.

Om de kan undvika Tyskland i kvarten kan det gå hur långt som helst. Jag håller tummarna.

Keine Kommentare: