7. August 2007

Utvisning till krigets Afghanistan?

I dag hade jag vägarna förbi "plattan", Sergels Torg i Stockholm alltså. Och la märke till ett gäng hungerstrejkande asylsökande från Afghanistan.

Framför dem stod en väntande ambulans.

Deras asylansökan har avslagits och de ska utvisas till Afghanistan. Därför hungerstrejkar dem och vägrar till och med att dricka vätska i den tillfälliga sommarvärmen.

På kvällen har några förts till Söderdjukhuset pga utmattning.

Man kan bara undra hur myndigheterna har hanterat deras ansökningar. Och frågar sig om myndighetspersonalen som handlägger ärenden läser tidning eller tittar på nyheterna.

Afghanistan är en av världens mest farliga länder. Dagligen hör och läser vi om den sydkoreanska gisslans öder som hålls fången av talibaner.

Man får inte utvisa människor till länder där deras liv är i fara. Regeringen borde skicka handläggarna på en omfattande fortbildning om olika länders aktuella situation, kanske till och med en resa till Kabul, Kandahar och Bagdad. Två veckors semester plus fortbildning i infernot.

(Svenska Dagbladet)
(Dagens Nyheter)

1 Kommentar:

Joakim hat gesagt…

Migrationsverket var på väg till irak faktiskt men de vände vid gränsen för de vågade inte åka in i landet. Men förmodligen hade de glömt allt sammans när de kom tillbaka hem.
http://ungvanster.blogspot.com/2007/07/migrationverket-vgar-inte-beska-irak.html
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=867730