19. Juli 2007

Det handlar inte om hetsjakt, Sabuni

Ordföranden i den svenska scoutrörelsen Carin Grundberg-Sandell har i dag på debattplats i DN krävt att man borde kunna se efter om de som till exempel blir fritidsledare och ansvarig för barn inom frivilligorganisationer har dömts för pedofilibrott.

Både idrotts- och ungdomsministern tillbakavisar förslaget och Nyamko Sabuni säger att man inte ska bedriva hetsjakt på människor och att man redan i dag har problem att rekrytera manligt personal till förskolorna.

Men hallå Nyamko, det handlar inte om att någon vill bedriva hetsjakt på män i allmänhet utan att man vill kunna sortera bort människor som har dömts för pedofila brott, som har utnyttjat barn.

Dessa skall inte ha någonting i barn- och ungdomsverksamhet att göra och de flesta föräldrar vill inte ha pedofiler i närheten av sina barn, till exempel i scoutläger där det är vanligt att barn i 7-8-årsåldern börjar sova flera nätter på läger.

Pedofiler ska inte heller söka sig till förskolorna. Och de män som inte är pedofiler, och det är lyckligtvis en ganska stor majoritet, kommer inte att känna att man bedriver hetsjakt på dem.

Problem med för få manligt personal i förskolorna existerar, men det beror inte på pedofilmisstankar utan på alltför låga löner och att samhället fortfarande tycker att män ska inte jobba med småbarn, de ska göra nåt manligt och bli snickare eller rörmokare istället.

1 Kommentar:

Lisalill hat gesagt…

Tack för ett mycket klokt och sansat inlägg!
MVH./ Lisalill