28. Juli 2007

Schulmans bloggar - gäsp

Dagens Nyheter vet var pulsen slår och presenterade häromdan Sveriges mest lästa bloggare som tillhör samma familj - Schulman heter dem.

Jag hade aldrig läst en rad inte heller haft dem på min blogroll och efter en titt såg jag att det inte finns nån mening att adda dem. Innehållslös överklasstjat av mer eller mindre uttråkade ynglingar, inte ens roligt som det påstås. Förstår deras mamma som inte tycker om vad dem gör. Kanske borde man skriva lite som de gör.

Typ: "Drack en champagneröl till frukosten och missade Julias samtal som sen SMS:ade o påminde att vi skulle spela golf med Leffe och Annika kl. 14. Sen hörde Luuk av sig och grattade till DN-artikeln o undrade om jag hade lust o göra nästa års melodifestival med honom. Ska ta en funderare."

Men originalet är bättre.

Citat: "Jag har aldrig sett Calle så här kåt, om man bortser från när han för sju år sedan låg med den kvinna som var min flickvän. Då var han kåt, det var han verkligen."

Trekant? Då vaknar svenskarnas fantasi.

Citat ur Katrin blivande fru Schulmans blogg: "Nu har jag fått diaré också." Och det är ju precis vad killarna Schulman och blivande fru Schulman har och gör i sina bloggar. Diaré, fast rätt stavat med två "r".

Men massorna älskar bloggen. Tyvärr är det så att jag aldrig varit frestad av det vad massorna tyckte, tänkte och gillade.

Kommentare:

John Eje Thelin hat gesagt…

Ska du hacka på stavnignen av diarré så får du ta att jag påpekar att du borde valt "de" i följande mening;

"Förstår deras mamma som inte tycker om vad dem gör."

Det hedrar Lizette att hon sågar vad DE gör.

(Prova med han/honom om du är osäker. "Vad honom gör" funkar ju inte.)

Rainer hat gesagt…

Tack! Du pekar på min stora grammatiska svaghet i svenskan, men kanske blir jag av med den nu. Men oavsett om det stavas "diaré" eller "diarré" så är det ju "diaré" eller "diarré" vad fru Schulman skriver. Herr Schulman lär ha erbjudit hennes frus sexuella tjänster om man redar ut var de är på bröllopsresan.